Jeg er lidt i tvivl, hvis jeg virkelig kan kalde den her kage for en snickerskage. Faktisk har jeg haft en lang debat med mig selv, om hvad jeg skal kalde den. Snickerskage vandt over ‘Svampet kage med peanuts og appelsin’. Ikke for at ‘svampet kage med peanuts og appelsin’ ikke passer. Det er bare en anelse langt. Og jeg synes altså, at kagen smager ret meget af snickers.
Jeg havde kagen med i mit kontorfælleskab fredag. Eller, jeg havde faktisk to versioner af den med, så jeg kunne finde ud af, hvilken af de to versioner, jeg skulle dele her på bloggen. Da jeg bagte de to versioner, var jeg egentlig ret sikker på, at den her ville være bedst. Men da jeg torsdag aften serverede de to versioner, som jeg havde bagt til M, stemte han på den anden version. I kan tro, vi havde en lille krise herhjemme.
Da M og jeg var uenige, havde jeg brug for flere smagsdommere. På kontoret var de meget tilfredse over, at M og jeg var uenige, for det betød jo, at der var mere kage til dem. Så fredag eftermiddag dækkede jeg kaffe og 2x kage op, og så måtte de smage og stemme. De stemte alle sammen på den her version, og selvom de var meget taknemlige over at M havde stemt på den anden, så der var ekstra kage til dem, havde de lidt svært ved at forstå, hvordan han tænkte. Jeg er enig, for den her version er simpelthen så lækker!
Kan du lide den her kagen?
Så fald tror jeg også, du kan lide mine snickers med dadler, appelsin og peanuts og mine cookies på peanuts, lime og chokolade.
Snickerskage
Ingredients
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 2 dl peanuts
- 1 øko-appelsin
- 2,5 dl mel
- 1 nip vaniljepulver
- 1 nip salt
- 200 g mørk chokolade
Instructions
Smelt smøret.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland smøret i dejen. Vend sammen.
Blend 1 dl peanuts til peanutbutter (du kan også bruge 3 spsk. almindeligt peanutbutter).
Riv skallen på appelsinen.
Kom peanutbutter og appelsinskal i dejen.
Bland mel, vaniljepulver og salt. Vend i dejen.
Vend 1 dl peanuts i dejen.
Hæld dejen i en form.
Bag i 18-20 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af.
Hak chokoladen. Smelt i et vandbad.
Fordel chokoladen på toppen af kagen. Sæt i køleskab i 2 timer, inden du serverer den.
Marina
6. februar 2017 at 21:22Hej
Vil bare fortælle at jeg valgte den bog med det grønne og foreløbigt er det en stor succes. Da jeg stod i boghandlen var der ikke så meget at betænke sig på for så er bogen jo heller ikke mere grøn og der var lidt anderledes opskrifter på mange af de ting jeg selv laver og som alle de unge mennesker og børnene elsker, men hvor de ikke er helt så stålsatte på at det SKAL smage som min udgave. Stegt spidskål og minestrone er fx ting vi spiser hele tiden men minestronen smager forskelligt hver gang og så gør det jo ikke noget at den efter din bog også er sin egen.
TAK. Jeg er virkelig glad. De fleste begynderkogebøger er detsværre ikke ret gode og de opskrifter de kommer hjem med fra skolekøknet er rent ud forfærdelige. Jeg har selv skrevet en lille stak opskrifter til dem, men der er noget andet over at lave mad fra en anden opskrifts end mors.
Linn
7. februar 2017 at 8:44Hvor fedt at du synes, den passer – og at du synes, den er god. TAK! Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg hører, at det jeg laver kan bruges 🙂 Så nu håber jeg, din datter synes det er sjov, at bruge lidt ekstra tid i køkkenet!
Marina
30. januar 2017 at 14:48Umm det ser lækkert ud. Sjovt nok har jeg også været igang med at udvikle på en snickers ligende kage, men helt anderledes end din og baseret på brownie og karamel (og peanuts selvfølgelig). Jeg er faktisk ikke så tilfreds med den endnu at jeg vil dele opskriften, men familien spiser den med stor og højlydt glæde så noget er alle prøvebagningerne da godt for…
Og så skal jeg have købt en af dine kogebøger til min ældste datter der aldrig har været så vild med at være i køknet men nu gerne vil lave mad helt selv. Jeg tænker dine kogebøger er geniale til hende, men hvilken en af dem synes du jeg skal vælge?
Linn
30. januar 2017 at 14:56Spændende – jeg glæder mig til at se din opskrift, når du bliver tilfreds nok med den for at dele den 🙂 Og hvor er det skønt at have søde folk derhjemme, der kan lide og spise alle kageforsøgene!
Så dejligt at hun vil i gang og lave mere mad selv. Den første bog ‘Mad for begyndere’ indeholder flere af de klassiske retter, din datter sikkert kender (pasta carbonara, boller i karry, wok), og har ret mange retter med kød (både svin, okse, kylling og fisk). Den anden ‘Mad for begyndere – mere grønt’ er lige som nem at bruge, men har flere grønne retter. Det er måske ikke retter, hun kender lige så godt fra før, men som er perfekte, hvis hun har en “flexitar”-agtig tilgang til mad, og ikke vil spise så megt kød. Der er f. eks. flere vegetariske pastaretter, forskellige slags suppe (både med og uden kød) og andre blandede ting. Så afhængigt af hvor glad hun er for grøntsager, passer den ene eller anden bedre 🙂
Marina
1. februar 2017 at 10:51Hun er faktisk helt vild med grønsager og har været vegetar i en periode, men den mad hun laver skal helst også være et hit hos kærsten og de to yngre søskende der bedre kan lide kød. De aller mest klassiske retter vil alle mine børn helst spise i lige præcis min udgave så de bliver faktisk allesammen trætte af det når jeg giver dem andre opskrifter, for så smager det jo ikke som de synes det skal! Iøvrigt er det sjovt som der er forskeld på børn, min yngste er en madnørd der tager på madskole og ser madprogrammer, sønnen er helt ligeglad og den ældste elsker mad men har aldrig haft lyst til selv at lave det. Jeg tror jeg kikker begge dine bøger igennem i boghandlen. Så kan jeg nok bedre se hvad der passer bedst til hende.