Måltider

Opskrift: 2x østers

(Scroll ned til den anden del af indlægget for opskriften på østers.)

Opskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. Kræsen

Jeg husker mit første møde med Paris. Det var hjemme på sofaen med skærmen foran mig. Amélie (hende fra Montmartre, I ved) var forelsket i Nino. Og da rulleteksterne kom, var jeg blevet forelsket i både hende og Paris. Ønskede, at jeg også boede i en by med aviskiosker, udkigspladser og romantiske, små caféer.

Mit andet møde med Paris var kort, men intenst. Jeg var på vej på roadtrip til diverse vinregioner i Frankrig og brugte kun de første og sidste timer på turen i Paris. Jeg nåede mest af alt at tænke, hvor uendeligt pæne alle mennesker i Paris er. Pæne, høje og fashionable. Lige som på film.

Mit seneste møde med Paris var for et par år siden. M og jeg var på mini-tur. Jeg havde lavet research inden turen. Hele 11. arrondissementet på kortet var fyldt med krydser. Dækkende over små butikker, der vist skulle have pæne tallerkener og blomstrede notesbøger, vinbarer, der serverede rødt, grønne pladser med kaffepause-potentiale og restauranter, som råbte på at blive besøgt.

En eftermiddag blev brugt med hvidvin og østers på den fineste lille østersbar. M og jeg gik forbi allerede første dag, og selv om det lille sted ikke var på vores ”to visit”-list, var det for charmerende til ikke at få et spontant kryds på kortet.

Og således fandt jeg pludseligt mig selv på en høj barstol på fortorvet med østers og fin vin klokken tre om eftermiddagen. Det er den slags sene frokost, som giver ekstra god mening i Paris.

Jeg kunne sagtens snuppe en sen frokost med østers og et glas hvidt i Paris jævnligt (for at ikke tale om croissanter, kaffen og alt det andet), men det kan ikke helt lade sig gøre at tage på tur til Paris hver weekend. Så imens L’ Ecume Saint-Honoroé må vente en smule, til jeg kommer forbi til frokost igen, prøver jeg den løsning, der er næstbedst: Østers og hvidvin herhjemme.

For ja, østers er noget af det mest franske, jeg kender. Men de smager altså også lækkert herhjemme, så hvis du ikke har mulighed for at tage til Paris de kommende par uger, kan det være, du i det mindste kan spise østers og sprede lidt glamour over en helt almindelig forårshverdag.

Inden jeg købte østers første gang, var jeg uendeligt nervøs. Bange for alt det, der kunne gå galt. Det var fjollet, for så snart den der østers er åben, begynder det sjove. Jeg har lavet en lille guide til, hvordan du kan servere dem derhjemme. Og når du har gjort det masser af gange, og det ikke længere er nok for at stille dine Paris-abstinenser, så ligger den hyggelige lille østersbar altså på 6 Rue du Marché Saint-Honoré. Så er det bare med at finde nogle billige flybilletter og tage afsted!

3 ting at tænke på, når du serverer østers

★ Køb dine østers hos en fiskehandler. De kan fortælle dig alt, du skal vide. Og så kan de forklare dig, hvilke østers du bør købe.
★ For nogle ekstra kroner kan mange fiskehandlere åbne dine østers for dig, inden du tager dem med hjem. Hvis du vil prøve selv (det er ikke så svært, som man kan tro), er her en fin guide.
★ Østers skal smage som en mundfuld af Vesterhavet, så hold lidt igen med topping. En lille smule er nok for at give smag.

Opskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. KræsenOpskrift: Østers | Frk. Kræsen

Indlægget er lavet i samarbejde med Atout France.

Måske er det her også noget for dig?