I november sidste år, når vejret var jævnt gråt udenfor, fik jeg en mail fra en veninde til en veninde. “Linn, har du set det her job? Jeg tror, det er noget for dig” skrev veninden, som jeg kun mødt en enkel gang før. Jeg læste opslaget i gennem og konkluderede, at hun nok havde ret. Det lyd som en slags drømmejob.
Dagen efter sendte jeg min ansøgning afsted og et par uger senere, ringede min nye chef og hilsede velkommen. Heldige mig!
Så hvad er en slags drømmejob for en slags? Mit slags drømmejob er på et sted, der hedder DIS – der står for Danish Institute for Study Abroad. Og jobbet, det er at koordinere madevents for amerikanske udvekslingsstuderende, der gerne vil lære mere om dansk madkultur. Så hver uge laver jeg madlavningsworkshops, besøg hos madproducenter og andet sjov sammen med dem.
Sidste semester var mit første semester. Jeg var nervøs. Nervøs for min engelsk. Nervøs for at 33 amerikanske 19-åringer ville synes, jeg var en rimelig fjollet type. Men da jeg startede med at forklare, at min blog hedder “Miss Picky” på engelsk, og de alle sammen misforstod det som “Miss Piggy”, var isen ligesom brudt. Og så havde vi det fedeste semester sammen.
For et par uger siden kom et nyt hold studerende. På lørdag skal vi bruge hele dagen sammen, som en slags kick off. Først har jeg tænkt mig at sende de studerende ud på food walk på Nørrebro, for at besøge nogle af mine yndlingssteder. Og om aftenen har jeg tænkt, at vi skal lave hotdogs. Og ikke bare nogle små almindelige hotdogs, men sådane nogle, hvor næsten alt er lavet fra bunden.
Det bliver et for stort projekt at lave egne pølser, men brød, ketchup, mayo og al mulig anden topping – den skal altså være lavet af os. Jeg føler nemlig, at jeg har brug for at vise, at klassisk dansk fastfood kan være mere end pølsevogns-hotdogs (selvom jeg aldrig siger nej tak til en lørdag nat kl. 4). Opskriften på ketchup bliver den her – så kan I også lege med hjemmefra.
Ketchup
Ingredients
- 0,5 chili
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl soltørrede tomater
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1-2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 0,75 dl brun farin
- 1 nip nelliker
- 1 nip kanel
Instructions
Hak løg, hvidløg og chili.
Varm olien i en gryde. Steg løg, hvidløg og chili blødt i cirka 4 minutter.
Tilsæt hakkede tomater og soltørrede tomater. Lad koge sammen i 10 minutter.
Tilsæt brun farin, salt, peber, eddike, kanel og nelliker. Lad simre i 30-45 minutter eller til ketchuppen har fået en tykkere konsistens.
Blend sammen.
Smag til ketchupen med brun farin, salt og peber. Opbevar i køleskab.
Syltede rødløg
Hjemmebagte pølsebrød
Pølsebrød med en twist
Hjemmelavede snobrød
Hjemmelavet remoulade
Peter
25. april 2018 at 9:17Hej
Bare lige en kommentar, : Kanon måde at vise fremgangsmåden med de billeder, nu kan selv min kone finde ud af det, . Det er der ikke mange der gør og nogle gange famler man lidt i blinde når man følger andres opskrifter.
Mvh
Peter
Linn
25. april 2018 at 10:18Hej Peter. Dejlig kommentar – jeg bliver så glad for at høre, dig og din kone kan lide siden og alle billeder. God fornøjelse i køkkenet fremover! Bh. Linn
Mathilda
2. oktober 2016 at 10:46Hvor længe kan en portion holde sig? 🙂
Linn
2. oktober 2016 at 12:13Ikke super længe, siden den er helt naturlig. Jeg har altid spist min op inden for en uge – og det har den fint klaret. 🙂
Tekla Bach
27. august 2015 at 9:47Uhh, det er en god opskrift, som jeg kommer til at bruge meget. Jeg er ikke fan af ketchup, men hjemmelavet er så lækkert. Det samme gør sig gældende for remoulade og mayonnaise, så hvis du skulle komme med en opskrift på remoulade også, så ville jeg blive rigtigt glad 😀
mvh Tekla Bach
http://www.glutenfriforbegyndere.dk
Linn
27. august 2015 at 10:49Der er faktisk både remoulade og mayo i vores kogebog – men det kan være, jeg kan lave en specialversion af nogen slags på bloggen – så der også er nogen til jer her 🙂