Guide

Guide: Interrail i Europa

Guide: Interrail i Europa | Frk. Kræsen

Overvejer du at tage på interrail i sommerferien? Gør det! M og jeg var på interrail sidste sommer. Det var den skønneste tur, som vi startede i Prag, inden vi tog toget videre til Leipzig, Berlin og Hamburg. Vi stod på toget midt i en by, og nogle timer senere var vi fremme. Midt i en helt ny by.

Vores første plan hed Budapest-Prag-Wien-Berlin. Men da vi kiggede rundt på Deutsche Bahn, opdagede vi hurtigt, at de byer lå for langt fra hinanden. Vi ville ende med at bruge for meget tid på toget i forhold til hvor lang tid, vi havde mulighed for at være afsted. Så var Prag-Leipzig-Berlin-Hamburg mere passende. Mellem Prag og Leipzig er der tre timer med tog. De andre byer ligger endnu tættere på hinanden. Perfekt, når man kun har 10 dage at gøre godt med!

Da vi sad på toget på vej tilbage til Danmark, kunne vi konkludere, at vi havde gjort meget rigtigt på vores tur. Men der var også nogle ting, som jeg ønsker, at vi havde tænkt over, inden vi tog afsted. Og dem vil jeg gerne dele i en miniguide til interrail i Europa.

Guide: Interrail i Europa | Frk. Kræsen

Mange togbilletter eller interrail-pas?
Der findes specielle interrail-pas hos DSB, som man kan købe, når man vil på interrail. Det gjorde vi ikke. I stedet bookede vi almindelige togbilletter med Deutsche Bahn mellem alle byer. Det var billigere end et interrail-pas, så det kan være en god idé at undersøge, hvad der bedst kan betale sig.

Tag toget på det rigtige tidspunkt
Vi havde booket alle vores togbilletter på forhånd for at være sikre på, at vores tidsplan passede. I løbet af vores tur tog vi både toget tidlig morgen, midt på dagen og sidst på eftermiddagen.

Det perfekte rejsetidspunkt afhænger selvfølgelig af hvor mange timer, man skal bruge på toget. Men da vi kom hjem, kunne vi konkludere, at sene eftermiddagsturer ikke passede os så godt. Da skulle vi bære rundt på vores rygsække hele dagen og var hele tiden bevidste om, at vi snart skulle videre.

Det passede os bedre at tage toget på morgenen eller formiddagen, for så kom vi frem, samtidigt som vi måtte checke ind på vores AirBnbs. Så tænk over hvilken slags tur, du gerne vil have, inden du beslutter, hvad tidspunkter du skal rejse.

Guide: Interrail i Europa | Frk. Kræsen

Få styr på maden
Meget af det vi spiste på vores tur var lækkert. Men de måltider, som vi spiste på toget, var markant dårligere end alle andre. Banegårdsmad og snacks fra kiosker er ret trist, så et godt tip er at tænke mad ind, før du tager til banegården. Banegården i Prag er for eksempel helt håbløs, hvis man vil spise andet end Burger King.

Guide til Lissabon | Frk. Kræsen

Find ud af de bedste bydele
Det længste, vi brugte i en by, var tre dage. På tre dage når man ikke det hele, så vi havde researchet masser på forhånd og booket AirBnb i den bydel, vi helst ville opdage. I Berlin hang vi kun ud i Kreuzberg. I Leipzig brugte vi al vores tid i bydelen Plagwitz. Det var en god idé at undersøge og booke bolig det rigtige sted på forhånd, for så var vores udgangspunkt hver dag perfekt.

Guide til Leipzig | Frk. Kræsen Guide til Leipzig | Frk. Kræsen

By versus natur
En klassisk interrail kan nemt blive storby på storby på storby. Men vores tur var som bedst, da vi kombinerede storby med natur. I Prag tog vi på tur til en nationalpark i skoven, i Leipzig padlede vi kajak og i Berlin brugte vi en dag på en kunstig strand ved vandet. Skal vi på interrail igen, kommer jeg planlægge godt med natur ind, så vi ikke bliver “storby-trætte”.

Guide til interrail i Europa | Frk. Kræsen

Husk den rigtige rygsæk
Både M og jeg rejste med rygsæk. Vi pakkede minimalt med tøj (det er ret nemt, når der er 37 grader udenfor) og havde som mål at bære rundt på så lidt som muligt. Og det var rigtigt tænkt. Glem kufferten, hvis du skal på interrail og find en taske, der er nemmere at transportere rundt.

Guide til Budapest

Toget hele vejen?
At have ubegrænset med tid er fantastisk. Men sådan ser virkeligheden sjældent ud. M og jeg havde kun 10 dages ferie, som vi kunne bruge på vores interrail. Vores løsning blev at flyve ned til Prag, og så tage toget op gennem Tjekkiet, Tyskland og Danmark. Det var den eneste måde, vi kunne få det at hænge sammen tidsmæssigt.

En anden løsning kan være at kigge efter nattog. Der har for eksempel begyndt at gå nattog mellem Berlin og Budapest, hvor du står på i Berlin om aftenen og vågner, når toget ruller ind i Budapest. Rejser du med nattog kan du også komme lidt mere rundt i Europa, selvom du ikke har mange ugers ferie.

★ Rejseguides til Europa ★
Jeg har masser af rejseguides til forskellige byer og lande i Europa. Du finder alle mine rejseguides her.

Måske er det her også noget for dig?